PRIČA O KOMPANIJI BARILLA

Barilla je italijanski proizvođač testenina u vlasništvu porodice koja je osnovala preduzeće 1877. godine. Grupa Barilla je vodeća u proizvodnji testenina i gotovih sosova za testenine u svetskim razmerama s obzirom na to da svoje proizvode izvozi u više od 100 zemalja sveta. Brend je simbol kvaliteta u prehrambenoj industriji. 

 
  • Godine 1877. Pjetro Barilla otvorio je prodavnicu sa hlebom i testeninom u Parmi.

  • Godine 1910. izgrađena je prva fabrika gde su zahvaljujući inovativnoj peći proizvodili 8 tona testenine i 2 tone hleba na dan.

  • Godine 1969. u mestu Pedrignano izgrađena je najveća fabrika za proizvodnju testenine koja je proizvodila 1000 tona testenine na dan. 

  • Godine 1993. kompaniju su preuzeli Gvido, Luka i Paolo Barilla, te započeli snažnu internacionalizaciju kompanije Barilla.Od male lokalne trgovine do robne marke poznate u celom svetu – kompanija Barilla porodična je kompanija gotovo 140 godina.

U kompaniji Barilla verujemo da je naša obaveza da mislimo na zdravu i odgovornu potrošnju, kao i na njen uticaj na planetu, od polja do finalnog proizvoda. Rezultat tog procesa su testenine, sosovi ili pekarski proizvodi. Uvereni smo da kompanija može biti dugoročno prisutna samo ako je predana brizi za potrošače i okolinu – za današnje i buduće naraštaje. Zato nastojimo da svi naši proizvodi budu dobri za vas i dobri za planetu.
Kontakt

Email

Barilla

Barilla Global
Barilla G. & R. Fratelli
Via Mantova 166 
43122 Parma
Italy